Няма спор, че за изграждане на видеонаблюдение трябва да се доверите на специализирана фирма, ако искате то да бъде ефективно и да изпълнява на 100% поставените цели. Ако целта ви е просто да монтирате една аналогова или IP камера, с която да следите входа на дома си, паркирания пред блока автомобил или служителите и клиентите в търговския си обект, то тогава можете да опитате да го направите самостоятелно. Когато става въпрос за една отлично конфигурирана система обаче, единственото решение са професионалистите. Ето какво можете да очаквате от тях:

Проектиране, изграждане и сервиз на внедрените системи

изграждане на видеонаблюдениеРазликата между аматьорското изпълнение и професионалното изграждане на видеонаблюдение е в крайния резултат – качеството на изображението и възможностите на отделните компоненти. Добрият професионален екип ще ви предложи не само монтаж и свързване на камерите към записващото устройство, но и проектиране на системата, в зависимост от нуждите на обекта.

Наред с това, ще получите цялостно изграждане на мрежата – камери, окабеляване, захранване, настройки на камери и DVR/NVR и т.н. Не на последно място ще ви бъде препоръчана най-подходящата за вашите нужди апаратура, като по-големият процент специализирани фирми я доставят на място заедно с 2 години гаранция. Поддръжката на системата в процес на експлоатация е важна екстра, от която не бива да се лишавате, тъй като тази деликатна и прецизна техника се поврежда – инцидентно и умишлено.

Най-новата техника за наблюдение

Предимството да използвате услугите на утвърдена фирма при изграждане на видеонаблюдение се състои във възможността да използвате най-новите разработки при охранителната техника. Добрите фирми предлагат и бюджетни решения, но разполагат и с най-новите технологии на водещи в областта производители, съотносими както към аналоговите системи, така и към системите, използващи IP видеокамери.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Едни от най-усъвършенстваните решения при видеонаблюдението включват системи с от 4 до 48 видеоканала. Това означава, че към един видеорекордер можете да интегрирате до 48 камери. При особено големите като площ обекти, това е най-добрият вариант. Същите системи ви предлагат лесно администриране, наред с:

  • Наблюдение на обекти, имущество и хора на живо;
  • Запис и преглед на видео и аудио информацията на място;
  • Отдалечен достъп чрез интернет и мобилен апарат;
  • Възможност за видеозапис с висока резолюция – 1920×1080;
  • Конфигурация и настройки през интернет;
  • Различни възможности за запис – непрекъснат,при детекция на движение,при сигнал от алармен вход, по предварително зададен график;
  • Известяване на електронна поща при събитие;
  • Подслушване в реално време;
  • Възможност за дублиращ запис на компютър и др.

Постоянно съдействие при експлоатация на системата

На всеки от нас като потребител се е случвало да закупи вид техника, с която не може да борави с лекота, тъй като не познава в детайли нейната работа. Разбира се, с времето и в процес на работа се трупа опит, който максимално улеснява оперирането с дадена система, но в началото винаги има спънки, които ни пречат да се възползваме изцяло от нейното наличие.

При системите за видеонаблюдение, особено когато се ползват най-новите цифрови разработки, такива затруднения се срещат почти ежедневно. Нашият съвет е да изберете за изграждане на своята видео охранителна мрежа фирма, която предлага денонощна поддръжка и съдействие при аварии и проблеми. При системите, позволяващи конфигурация и настройки през интернет, опитният специалист може да отстранява различни проблеми дори от дистанция.