Джобните или миниатюрни камери са проектирани така, че да бъдат максимално ненатрапчиви и да могат да се пренасят и използват навсякъде с лекота. Някои от тях могат да правят дори HD запис и да бъдат фиксирани към части от мебелировката, така че да изпълняват функцията на скрити камери, когато целите или желанието ви го налагат.

Защо ви нужна миниатюрна камера?

Джобните камери са проектирани да бъдат напълно компактни, за да можете да ги носите и използвате по един напълно дискретен начин. Разбира се, модерните смартфони имат много по-добри като възможности камери, но при желание да записваме без знанието на други лица, действието трудно може да остане незабелязано, а да не говорим за цената на по-качествените телефони.

Какво да гледате когато избирате мини камера?

джобни камериВсички мини камери имат почти едно и също предназначение, но варират в широк диапазон като форми и дизайн. Когато избирате миниатюрна камера е добре да се водите по следните критерии:

Качество на изображението

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Качеството на изображението се определя от два фактора – frame rate (брой кадри в секунда) и резолюция. Резолюцията измерва количеството на пикселите, използвани за създаване на изображението. Колкото по-висока е резолюцията, толкова по-детайлно изображение ще получите, особено при зумиране на фрагменти от заснетото видео. Изберете модел с резолюция от поне 1080p.

Frame Rate се измерва според броя на кадрите в секунда.Изберете камера, която има възможност да заснеме видео при 60 кадъра в секунда. Това ще доведе до заснемане  на видео, което показва в детайли бързи изображения и ще ви позволи да редактирате в забавен кадър. Друг важен фактор, на който трябва да обърнете внимание е стабилизацията на изображението. Тя намалява трептенето, когато се движите, докато снимате и ви позволява да имате стабилна картина, независимо от обстоятелствата.

Дизайн

Най-важният елемент от дизайна, който може да се интегрира в една миниатюрна камера е влагозащитата. Тя добавя към функционалността на вашата камера и ви позволява да снимате при всякакви условия, включително под дъжда, без да се притеснявате, че заснетият материал ще бъде повреден. Също така е добре да изберете модел с  HDMI output. Това ви позволява безпроблемно да наблюдавате записите на своя HD телевизор.

Портове за памет

Мини камерите съхраняват видеото върху SD карти, които лесно могат да се извадят и да бъдат поставени в компютър. Най-добрите модели разполагат с USB порт, чрез който цялата камера може да се включи директно към компютъра за преглед на заснетото видео. Изберете модел, позволяващ използване на SD карта с капацитет на съхранение до 32GB, ако желаете да съхраните няколко часов видеоматериал.

Помощ и поддръжка

Добре е да използвате мини камера, изработена от компания, която предлага телефонна поддръжка. По този начин, когато имате проблем с работата на устройството, можете да получите съдействие от представител техническа поддръжка на компанията. Той ще ви насочи къде да търсите вероятните проблеми и как да ги отстраните и дори ще ви даде инструкции как да използвате камерата, в случай, че срещате трудност с фабричните инструкции.

Миниатюрни камери могат да се използват по много причини – да запазите чудесни спомени или за да съберете доказателство за неправомерни или неетични действия. Техните възможности са огромни, а в същото време са напълно достъпни.