IP камера

IP камерите са широко използвани в различни сфери – индустриални, военни, цивилни и др. Изборът на подходяща IP камера зависи от много фактори, част от които ще опишем по-долу. Предлагаме Ви не идеалното за вас решение, а подходящите въпроси, на които да си отговорите, за да изберете добра камера, отговаряща на вашите нужди.

1. Вътрешна или външна?

Когато избирате IP камера, трябва да помислите, къде ще бъде инсталирана. Обикновено, вътрешната камера е подходяща за вътрешно видеонаблюдение – следователно тези камери са с компактни размери и привлекателен дизайн, но пластмасови. За наблюдение на открито, трябва да се използва камера, която е вандалоустойчива и устойчива на атмосферни влияния (водо- и прахоустойчива), като тя естествено може да се монтира и в закрити пространства.

2. На каква цена – евтина или скъпа?

Очевидно, ако си достатъчно богат, би искал да избереш скъпа камера, произведена от добре позната марка. Високата цена обаче не винаги се равнява на високо качество и обслужване. Благодарение на бързото развитие на дигиталните технологии, много от по-малките производители също имат способността да произвеждат добри продукти с високо качество. Не съществуват твърде много различия между евтина IP камера и скъпа такава. Ако искате да закупите евтина IP камера, можете да следвате нашите съвети:
• Сравнявайте изпълнението на хардуера като резолюция, зрителен ъгъл, видео съхранение, интелигентен видео анализ.
• Преди закупуване на определен продукт, е добре да се запознаете със софтуера му и неговата ефективност.
• Проучете добре какви са гаранционните условия на продукта.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

3. Искате ли да записвате видео кадри или само да наблюдавате в реално време?

Това е доста важна част от процеса по избиране на IP камера, защото трябва да решите дали искате да записвате всичко или единствено да гледате в реално време.

4. Ще се опитате ли да се справите сами или ще се доверите на професионален монтаж?

Понякога монтажът на една камера за видеонаблюдение може да се окаже по-сложен, отколкото изглежда на пръв поглед. Преценете добре дали ще се справите сами и при необходимост оставете този процес на професионалистите.

5. Какво значение има резолюцията?

Колкото по-висока е резолюцията, толкова по-добро е качеството на изображението.

6. Дали камерата да е разширяема?

Допреди няколко години камерите бяха предназначени само за видеонаблюдение. С бързото развитие на технологиите обаче, сега нещата са променени – хората искат умна камера, т.е. те се нуждаят от камера, която може да анализира видеоматериалите, да открива движение и липсващи предмети, да маскира, брои и т.н. Това е камера, с възможност за свързване с алармена система, система за контрол на достъп или система за автоматизация на дома.

7. За дневно или нощно наблюдение?

Разбира се вие искате камерата да записва ден и нощ. Една ден/нощ IP камера може да ви осигури цветни изображения през деня и B/W (черно-бели) изображения през нощта, благодарение на инфрачервена подсветка. Колко далеч осветява на инфрачервената подсветка определя обхвата на нощно виждане на камерата. IR-CUT (ICR) филтър пък блокира навлизането на неестествена светлина в камерата през деня и подпомага възпроизвеждането на цветовете.

8. Какво е покритието на наблюдение?

Колкото по-малко е фокусното разстояние на обектива в милиметри, толкова е по-широк ъгълът на наблюдение, но изображенията заснети в този изглед се появяват в по-малък мащаб. Колкото е по-голямо е фокусното разстояние, толкова по-малък е зрителният ъгъл (ще се вижда по-малка площ), но по-детайно и приближено.

Това са основните въпроси, за да бъде инвестицията ви разумна. А за максимална ефективност на вашата система за видеонаблюдение, свържете се с нас и след безплатен оглед нашите специалисти ще ви предложат най-удачния вариант за повишаване на вашата безопасност!

Направи запитване

Имате нужда от качествени и ефективни IP камери за вашия дом или офис на топ цени?

Доверете се на нашите специалисти!
Консултирайте се с нас, за да изберете най-подходящата камера!

Направи запитване