Възможностите на дигиталния ip видеодомофон са сериозни както по отношение на защитата, така и в осигуряването на редица удобства. Днес все повече собственици на жилища, офиси и други бизнес обекти се насочват именно към Internet Protocol базираните системи за контрол на достъп, поради големия брой предимства на тези разработки. Тук ще се спрем накратко на възможностите на една стандартна видеодомофонна система от този тип.

Свързване

ip видеодомофонСамото свързване на цифровите IP видеодомофони е съвсем различно в сравнение със стандартните системи, използвани в не съвсем далечното минало. Тъй като устройствата използват наличната Wi-Fi безжична интернет мрежа, не е необходим монтаж на домофонни табла по стените на отделните абонати. Системата позволява управление и комуникация с посетителите посредством таблет или смартфон, така че да може да се отговаря на посетителски позвънявания дори от дистанция.

Интелигентните безжични Wi-Fi домофони използват P2P технологията, благодарение на която наличният ip видеодомофон може да се свърже към безжичната мрежа или директно към рутера през мрежовия кабел. Корпусът на този вид устройства е пригоден за външен монтаж. Той е сертифициран по стандарт IP66, което е показател за неговата пълна влаго и прахо устойчивост. Безпроблемната работа на домофона  е гарантирана при температури от – 20 до +55˚С, като управлението се осъществява от различен брой потребители – от 4 до над 10 при различните модели.

Възможности

Едва ли е нужно да споменаваме, че с една дигитална, интернет базирана домофонна система си осигурявате значителни предимства и удобства. Вероятно най-голям плюс на един такъв видеодомофон е възможността за отдалечено управление, тъй като домофонът е съвместим с компютри и мобилни устройства, поддържащи Android и iOS операционни системи.Благодарение на тази характеристика, абонатите могат да управляват заключващия механизъм на входната врата и да общуват с посетители, дори когато са извън дома си.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Освен управление на входната врата и комуникация, с помощта на ip видеодомофон, вие можете да контролирате зоната около входа на своя дом или бизнес обект в реално време през телефон или таблет. Така например, можете да получавате информация за алармено събитие, придружено от снимки, а също и да записвате действия и да ги съхранявате на SD карта памет или да ползвате P2P облачни услуги. Добрите модели дигитални домофони предлагат изображение с висока резолюция както в дневен, така и в нощен режим на

работа.