Разглеждайки най-новите разработки при интелигентните системи за сигурност, спокойно можем да кажем, че защитата на личното ни и фирмено имущество е напълно гарантирана. Не само това, управлението на същите тези системи е много по-удобно за потребителя, а възможностите им са почти неограничени.

Ето и някои от най-новите технологии при системите за видеоохрана:

Светлочувствителни HD видеокамери

Вашата система за видеонаблюдение може да стане много по-ефективна дори в среда, която доскоро се смяташе за проблемна. С най-новите куполни и димируеми пикселови камери, предоставени от някои от водещите производители на интелигентни системи за сигурност, вие получавате изключително висока производителност при много слаба осветеност.

Тази иновация е огромна стъпка напред по отношение на светлочувствителността на камерите, позволявайки им да предложа цветна картина там, където другите камери дават черно-бяло изображение и черно-бял образ там, където останалите модели не могат дори да визуализират картината. Представете си какво удобство е да наблюдавате в детайли своя търговски обект или промишлено предприятие при пълен мрак и наличие на неканен посетител.интелигентни системи за сигурност

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Този модел камери имат възможност да снимат детайлно не само при лоши светлинни условия, но и с честота от 60 кадъра в секунда.Част от интелигентните функции на видеокамерите от серията starlight HD е способността им да форматират изображението на база съдържание. Благодарение на технологията Content Based Imaging Technology (CBIT), системата генерира висококачествени образи, базирани на съдържанието на картината.

Тази технология комбинира две много важни функции – интелигентния видео анализ (IVA) и широкия динамичен обхват, позволяващ оптимизация на динамичното изображение при лошо ниво на осветеност. Този тип интелигентни системи за сигурност имат два специални работни режима: Intelligent Auto Exposure (iAE) – интелигентна автоекспозиция и Intelligent Dynamic Noise Reduction (iDNR) – интелигентна технология за намаляване на шума в картината.

Здравината на корпуса на този модел камери за видеонаблюдение също не е за подценяване, тъй като това ги прави подходящи за монтаж на места, където вероятността от умишлено повреждане е голяма. Тялото на сензорите представлява солиден монолитен корпус от лят алуминий на FLEXIDOME RD, издържащ на удар със сила до 55 кг.

Допълнителен плюс е разширеният работен температурен диапазон на камерите, което освен идеални при потенциална опасност от хулигански прояви ги прави и подходящи за всякакви приложения при екстремни температурни амплитуди. Този тип видеокамери имат много голям диапазон на обектива. Те покриват обхват на фокусното разстояние от 1,8 mm до 40 mm, което позволява на една камера да покрива огромен периметър от охраняваната зона, с което се пестят средства и време за инсталиране на повече камери.

Говорейки за усъвършенстване на интелигентните системи за сигурност, трябва да посочим и тяхната съвместимост с останалите компоненти от мрежовите системи за видеонаблюдение. Отговаряйки на стандарта Open Network Video Interface Forum (ONVIF), светлочувствителните HD камери предлагат оперативна съвместимост между всички мрежови видеопродукти, независимо от техния производител.

Няма как да не определим тези разработки като бъдещето на видеоохранителните системи. Интелигентните системи за сигурност дават безброй възможности за контрол и управление в различни обекти. Това се дължи най-вече на системата за видеоанализ IVA, благодарение на която интелигентният видеоанализ се осъществява директно в самите камери, които работят самостоятелно, без допълнителен софтуер и сървър за обработка на сигнала.