инфрачервени бариери цени Ако по-крупните системи за сигурност изискват отделяне на един сериозен бюджет, то средните за инфрачервени бариери цени са толкова ниски, че на практика всеки обект, в който е нужна надеждна охранителна система може да си позволи качествен модел с голям брой функции и възможности. Цените на различните разработки са изгодни, което ги прави най-достъпното средство за периметрова охрана.

Инфрачервените бариери, разбира се имат много по-различно приложение от паркинг съоръженията. Тяхната функция е да задействат аларма или да известят по друг начин при пресичане на контролиран периметър. Инфра червените бариери могат да работят и на открито и в затворени помещения, което дава възможност за тяхното широко използване в търговски, промишлени и административни обекти.

В какво се състои работата на инфрачервените бариери?

Когато разглеждаме високотехнологичните инфрачервени бариери като цени е важно да знаем какви технически характеристики и работни опции притежават най-евтините и най-скъпите решения. Ако разгледаме два примерни модела – единият с невероятно ниска цена, а другият със значително по-висока, но въпреки това напълно достъпна за повечето бизнес обекти, ще забележим, че те не се различават особено като функции, а само като допълнителни възможности.

Разликата в цената идва основно от качеството на различните разработки и от техния калибър. Напълно логично, системите на утвърдените производители са малко по-скъпи, но и много по-устойчиви и надеждни, докато евтините разработки са чудесно решение за малки обекти, в които степента на защита не е нужно да бъде особено висока.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Общото между всички бариери от този тип е способността им да известяват при пресичане на инфрачервените лъчи, приемани и отдавани от двата компонента на съоръжението, поставени от двете страни на защитения периметър. Могат да се използват на открито, а също и в затворени помещения, като разстоянието на обмен между двата елемента е различно при различни условия.

Като цяло съвременните инфрачервени бариери, независимо от техните цени и специфики представляват датчици за движение с различен брой инфрачервени лъчи. Броят на лъчите може да бъде от един до осем при различните модели, а обсега им на действие – до 300 метра на открито и до 750 метра в затворени помещения. Всяка система от този тип позволява индивидуална настройка на честотата на работа, както и на начина, по който ще бъде задействано известяването.