Новите разработки при системите за видеонаблюдение не са насочени единствено към цифровите системи. Аналоговите системи също са обект на иновативен ъпгрейд и най-новата разработка на компанията Dahua го доказва. С представянето на най-новия си продукт HDCVI видеонаблюдение, фирмата – новатор се оказа първата, която даде възможност за пренос на мегапикселова резолюция по коаксиален кабел.

HDCVI означава High Definition Composite Video Interface. Това най-общо е технология, позволяваща трансфер на видео и аудио сигнал, както и пренос на данни с високо качество на изображението без нужда от компресия по какъвто и да е кабел, като, разбира се е препоръчително да се използва такъв с високо съдържание на мед и доказано качество.

Кои са предимствата на HDCVI технологията?

hdcvi видеонаблюдениеНовата технология на Dahua е иновативно решение за видеонаблюдение, разработено за индустрията навсякъде по света. Тя добавя HD качество на видеоизображението, нови функционалности и модерни характеристики към съществуващите аналогови системи, свързани по коаксиален кабел. Целта на тази разработка е да се интегрират интелигентни функции към вече съществуващи системи, така че да се повишат възможностите на коаксиалната инфраструктура.

Едно от най-важните предимства на HDCVI технологията е достъпната цена – както на самата апаратура (HDCVI камери, DVR), така и на свързване на системата. Технологията позволява обновяване на наличната видеоохранителна система с използване на съществуващата кабелна инсталация, което пести не само средства за окабеляване, но и време за инсталиране и свързване на системата.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Говорейки за изгодни цени е важно да изтъкнем, че технологията осигурява видео сигнал с Full HD качество на изображението, съответстващо на това на IP камерите, но на много по-ниска цена. HDCVI камерите са с капацитет от 1.3 до 4 мегапиксела и предлагат висока резолюция на изображението както при преглед на записите, така и при наблюдение в реално време – без загуба на информация и забавяне на сигнала.

Важно предимство на HDCVI технологията е максимално улесненият ъпгрейд на съществуващи аналогови системи. Това позволява бърза инсталация на новите компоненти към наличната коаксиална инфраструктура, като същевременно се дава възможност за трансфериране на видео и аудио сигнал, както и управление на системата по един единствен кабел.

Към изброените дотук плюсове – пълна съвместимост, Full HD резолюция и ниски цени, трябва да добавим и още едно огромно предимство на HDCVI технологията – повече интелигентни решения за наблюдение и мониторинг на обекти с различно предназначение. Благодарение на умно функциониращ алгоритъм, системата за видеонаблюдение на Dahua позволява:

  • Проследяване на лица и обекти;
  • Детекция за разфокусиране;
  • Разпознаване на лица;
  • Визуализиация на горещи точки – показва зоните с голямо струпване на хора;
  • Преброяване – отчита броя на преминаващите при навлизане в периметъра на наблюдение;
  • Нарушаване на периметър – сигнализира за навлизане в зона с органичен достъп;
  • Проследяване на изоставени предмети и др.

Аналитичната функция на системата увеличава значително възможностите за нейното използване. Една такава технология ще намери огромно приложение както в големи търговски обекти, така и в промишлени и производствени предприятия, жилищни сгради и др. Освен пълен контрол и охрана, аналитичната способност на системата дава възможност за изграждане на маркетинг стратегии и откриване на дефектни стоки, неработещи системи и дори контрол над температурата в помещенията.

Максимално опростеният интерфейс дава възможност за лесна експлоатация на внедрената система, без да е необходимо специално обучение на персонала. Тази технология е приложима към всеки обект и чрез професионално проектиране и изграждане ще изпълни на 100% поставените цели.