hd камериСъвременните HD камери пресъздават визуален образ с по-висока разделителна способност – 1280×720, който ще ви предостави най-качествената защита за вашият терен. Качествена, тъй като детайлното изображение изключва възможност за размазване, дори и на изключително дребни обекти върху снимката или записът.

Разделителната способност обаче не е единственият критерий за изображението. Точното възпроизвеждане на цветовете (т.нар. “живи” или реални нюанси), както и фокусното разстояние определят дали записаните кадри ще имат практическа стойност в бъдеще. Присъствието на модерни функции като анализ на записите по време на създаването им – доколко реакцията при опасност може да бъде навременна.

HighDefinition (HD) резолюция наблюдаваме при съвременните аналогови камери. Някои от тях притежават вградени инфрачервени сензори за нощен запис с високо качество, автоматичен запис при детекция на движение, и по време на движение на самата камера. Тези функции се наблюдават в почти всички от висококачествените записващи устройства, за които най-важното свойство обаче остава разстоянието за пренос на сигнал.

Модерното HD видеонаблюдение

Повечето маркови устройства предлагат придвижване на видео сигнал над 100 м, а някои излъчват такъв на цели 500 м. разстояние, по специален коаксиален кабел, като в същото време лесно се превключват в аналогов режим. Системата е позната като HD-TVI и успешен опит за осъществяване на мултифункционално наблюдение. Пренасянето на аудио и видео данни се случва моментално и е прекрасен начин за наблюдение на високо посещаеми сгради.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Нощното наблюдение също е с различен обхват, осигурено от мощни инфрачервени филтри. Някои модели са програмирани с аларма-детектор за движения в близост, преброител на влизащите в един обект, както и акцентиране върху определени елементи от записа.

Споменахме, че фокусното разстояние има отношение към детайлността, която се увеличава с повишаването на това разстояние. HD-TVI предлага крайно необходимата функция от цифрово увеличение за преглеждане на запис. То детайлизира и най-малките елементи от едно изображение или клип, без да ги размазва и замъглява.

Инсталирането на система за видеонаблюдение от този тип обикновено включва няколко камери, които се свързват помежду си лесно. Специалното обучението на охранителен екип за боравене с тях също е излишно. Технологията сигнализира автоматично в случай на всякакъв проблем, така че ако има назначена физическа охрана, действията се ограничават до бърза и адекватна реакция.

Системата не допуска загуба на данни. Въпреки широкият си обхват на работа, специалното окабеляване предоставя пълна информация, и то в реално време, така че със сигурност ще ви свърши отлична работа и в много натоварени условия. Периметровата охрана изисква изключително сложна организация, но описаната технология е подходяща дори и за охрана с толкова сложно реализиране.

Освен това, тази модерна система е на достъпни за всеки гражданин цени. Тя в никакъв случай не е евтина, но е с изгодна стойност в сравнение с качеството, което предоставя, особено когато става въпрос за продукти на най-известните марки.