Системите за контрол на достъпа от типа e-key намират все по-голямо приложение в съвременния живот. Те са не просто средство за защита на личното пространство и частната собственост, но и мултифункционално биометрично решение за управление на различни точки на достъп в жилищни и офис сгради, къщи, апартаменти, производствени предприятия, търговски обекти и др.

Какви са полезните функции на биометричните терминали за контрол на достъпа?

биометричен терминалСъвременният човек ежедневно взима участие в безброй електронни процеси, като най-масово използвани днес са системите за контрол на достъпа. Водещите производители на охранителни системи залагат на високотехнологичните решения, предлагайки по-сигурни, по-удобни и по-лесни за управление биометрични терминали, които са безпрецедентна алтернатива на конвенционалните средства за защита на частната собственост. Забравете досадната връзка с ключове – вашият пръстов отпечатък е винаги с вас.

Това, с което биометричните терминали побеждават категорично всички останали електронни системи е удобството, гарантирано на потребителя. Системи като e-key предлагат много по-висока сигурност, като същевременно оставят в миналото ежедневните проблеми, свързани с откраднати и изгубени чипове и карти, забравени пароли, пробив в кодирането и т.н. Достъпът с пръстов отпечатък дава възможност за управление на врати, портали и асансьори по най-удобния за потребителя начин – чрез терминал, персонален компютър, мрежа или през интернет.

Ако трябва да систематизираме най-важните предимства на един модерен биометричен терминал, то това са:

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ
  • Невероятно удобство – невъзможно е да се заключите отвън, тъй като вашият ключ (пръстовият ви отпечатък) е винаги с вас;
  • Повишено ниво на сигурност – никакъв риск от откраднати или изгубени ключове, карти, чипове;
  • Максимална защита срещу фалшифициране, благодарение на пръстовата детекция с радио-честотна сензорна технология;
  • 1000 пъти по-сигурна от четири цифрените кодове;
  • Интелигентен софтуер, способен да се нагоди към различни физиологични промени – порастване на детските пръстчета, дребни наранявания по ръцете, промяна в потребителските навици и т.н.;
  • Лесно инсталиране и администриране на системата.

Защо да използваме биометричен терминал за контрол на достъпа в своето жилище?

Голям брой от биометричните терминали са разработени специално за частни домове – къщи и апартаменти. Те вече не са привилегия единствено на големите жилищни и административни сгради, тъй като цените на малките скенери са невероятно достъпни дори за нашите стандарти. Високотехнологични разработки като e-key home осигуряват контрол на достъпа, концентриран в една единствена точка, наред с лесно инсталиране и интуитивно потребителско администриране.

Голямото разнообразие от модели, позволява на биометеричните терминали да се усъвършенстват чрез различни апликации. Възможността за персонализиране на системата, спрямо нуждите на всеки отделен обект е невероятно предимство. Например, скенерът има възможност за запаметяване на поне 99 пръстови отпечатъка и може да се използва за управление на поне 3 функции – отваряне на входни врати и портали, деактивиране на алармени системи, включване на осветлението във входа и т.н.

Противно на очакваното, модерните биометрични терминали са много по-лесни и удобни за управление от механизираните решения. Това дава възможност на по-възрастните потребители да се справят безпроблемно с управлението на системата, използвайки централното потребителско администриране директно от контролния панел, така че промяната на потребителските настройки може да става пряко без да е нужен компютър или друго електронно устройство.

Разбира се, една такава система може да се управлява и по алтернативен начин, включително дистанционно през смартфон или таблет. Приложения като ekey home app са създадени именно с тази цел – да направят домашните биометрични терминали универсално решение за всеки обект и за всеки отделен проблем.