people counting dahuaИзползвайки мрежово-базирана технология, предлагаща функцията броене на хора (People counting), вие имате в ръцете си интелигентен инструмент, чрез който да повишите продажбите. Опцията е особено подходяща за физически обекти, извършващи търговия на дребно. Тази функция е вградена в някои модели видеокамери на Axis, Hikvision и Dahua,които могат да се управляват директно по интернет мрежа.

Приложение

Функцията People counting обикновено се използва с цел рационализация на логистиката и повишаване на продажбите. Магазините за търговия на дребно често си служат с инструмента, за да следят дължината на опашките на касите и отговорят своевременно на нуждите на своя персонал.

Програмата е изключително полезна за определяне ефективността на излагане на стоките и поведенческия модел на купувачите. С други думи, броячът на хора е чудесен маркетингов инструмент, който чрез анализ на поведението на клиентите помага за оптимизиране на търговските операции.

Тъй като е мрежово-базирана, функцията предоставя информация в реално време, така че мениджърският екип на магазина да реагира бързо и по най-адекватен начин. С тази технологична иновация във видеонаблюдението се постигат едновременно две ключови цели:

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ
  • Защита от посегателства и инциденти
  • Изготвяне на успешна маркетингова стратегия

dahua people countingКамерите са с компактен дизайн, пригодени за таванен монтаж. Те са изключително лесни за за инсталиране и поддръжка, а освен това позволяват надграждане с PoE (Power over Ethernet) по всяко време. Разполагат със собствена операционна система, включваща програма за броене, с което отпада нуждата от прехвърляне на данните за обработка към компютър.

Системата залага на локално съхранение на данните от отчета. Така се намалява рискът от загуба на данни в случай на прекъсване на мрежовата връзка или захранването. Освен това е налице и възможност за експортиране на дневните отчети по предварително зададен график. Могат да се генерират също различни по време и дата отчети с цел подобряване операциите, управлението и сигурността в множество локации.

Защо ви е необходима въпросната функция?

В много от големите търговски обекти персоналът е винаги част от трафика на посетителите в даден сектор или етаж на магазина. Независимо дали консултират посетителите, редят бързо опразващите се рафтове или са заети с индивидуално обслужване на клиенти, те са част от общия човеко-поток в обекта. Ето защо разграничаването на персонал от клиент е от съществено значение за ефективността на анализа.

Обикновено всяка технология предоставя и инструментите за разграничаване на персонал от клиентела. Изключвайки работната ръка от общия поток хора, за мениджърския екип е много по-лесно да получат точни данни за броя на посетителите в конкретен сектор на търговския обект. С прецизно тълкуване на данните е лесно да се открият пропуски на продавачите и зони, в които купувачите са оставени сами.

people counting dahua технологияТехнологията People Counting позволява да се извършва групово броене, тъй като потребителите в голямата си част се движат на групи, особено в зоните с промоции. Нещо повече – статистиката би могла да се персонализира по полов признак. Това е важно за много от търговските практики, понеже различните видове стоки обикновено са насочени към определена таргет група – мъже или жени.

Функцията People Counting е създадена именно с идеята да помогне на търговците да подобрят своята бизнес стратегия. На нея могат да се базират различни фирмени политики – от редизайн на подредбата на артикулите до специално обучение на персонала на база поведението на клиента. Данните от видео системата могат лесно да се експортират към други отдели с цел изготвяне на рекламни кампании.