фирми за видеонаблюдениеМонтирането на една аналогова или IP камера пред входа на жилището ни, е задача, с която можем да се справим сами, както и да потърсим помощ от приятел, запознат с детайлите на операцията. Когато се касае за един важен бизнес обект обаче, обикновено е нужна по-сложна конфигурация от камери за наблюдение. Дали можем да се справим сами или трябва да потърсим някоя от специализираните фирми за поставяне на видеонаблюдение?

Какво е предимството на професионалното изграждане?

Фирмите, специализирани в професионално изграждане на системи за видео-наблюдение имат редица предимства пред проектите тип „Направи си сам”. Когато имаме един крупен бизнес имот (търговски обект /производствена база), почти винаги се касае за голяма площ, нуждаеща се от непрекъсната охрана.

Конфигурация, съставена от множество външни и вътрешни камери за видеонаблюдение може да се направи качествено само по предварително изготвен индивидуален проект. Проектът се прави едва след като се огледа имота и се набележат стратегическите позиции, нуждаещи се непрекъснато наблюдение. Отбелязват се уязвимите места и се повишава защитата на зоните за съхранение на скъпи фирмени активи – стоки, техника, сейфове и каси за съхранение на пари и ценни документи.

За да се направи качествен проект, е нужно фирмата, която евентуално ще наемем, да разполага с добър технически екип. Наличието на експерт, квалифициран да определи точните параметри на видеонаблюдението е огромен плюс. Важно е компанията, на която ще платим за изпълнението да се съобрази с нашите предпочитания и нужди, без да допуска компрометиране на цялостния проект.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Вместването в един по-скромен бюджет е предизвикателство за всички фирми, занимаващи се с монтаж на видеонаблюдение. Добрите успяват да предложат добри бюджетни решения, докато фирмите с по-малък престиж, изпълняват проекта по начин, който не отговаря на нуждите за защита. За ниската ефективност на системата, те обвиняват липсата на по-крупни финансови средства.

Какво следва да се вземе предвид?

Ако в момента разглеждате ценовите оферти на различните фирми за видеонаблюдение, значи планирате да защитите своята бизнес инвестиция с едни от най-ефективните решения в сферата на сигурността. За да имате максимално разбиране защо цените на тези фирми не са символични, е добре да се запознаете с някои аспекти от тяхната работа.

Преди да се премине към поставяне на камерите е нужно да се избере техният вид – аналогови или цифрови? Аналоговите са с по-ниски цени на хардуера и имат предимството да бъдат съвместими с техническите компоненти на различни марки и производители. IP (Internet Protocol) камерите обаче използват изцяло цифров сигнал и предоставят изображение с много по-добро качество. Позволяват отдалечен достъп, мониторинг и настройка за всяка камера поотделно.

В зависимост от локацията на камерите, може да се наложи комбинация от интериорни камери и такива, пригодени за работа на открито. Къде и как ще бъдат монтирани? Под какъв ъгъл? Това са лесни въпроси за добрите специалисти. Захранването на системата зависи от нейния тип – цифрова или аналогова.

Като по-рентабилно решение, повечето фирми за монтаж на видеонаблюдение ще ви препоръчат IP мрежови камери, защото позволяват преноса на сигнала и захранването им да се изпълни по един Ethernet кабел, вместо по отделни коаксиални кабели за пренос на данни и захранване. Това улеснява операцията и понижава нейната цена. Изборът на метод за съхранение на записите (видеорекордер) е също важна стъпка от изграждането на система за видео наблюдение.