поставяне на камери за видеонаблюдениеДнес всеки поне малко технически грамотен човек смята, че би могъл да се справи успешно с интегрирането на домашна охранителна система, в това число и с поставяне на камери за видеонаблюдение. Фактите показват, че задачата не е толкова проста обаче.

Въпреки подробните инструкции за монтаж и свързване на отделните компоненти, придружаващи всеки комплект, хората често допускат елементарни грешки, водещи до невъзможност да се осигури непрекъснато наблюдение на охранявания периметър.

Неправилно разположение на камера, погрешен избор на модел, грешки при свързване и захранване – всичко това ще ви лиши от поглед върху случващото се във вашия имот. За да имате работеща видеосистема, която ще ви защити от недоброжелатели и случайни инциденти, е необходимо да вземете предвид следните фактори:

Идентифицирайте критичните точки

Преди да пристъпите към поставяне на видеокамери е важно да изберете правилния модел, но за целта трябва да направите предварителна оценка на вероятните рискове. Анализирайки правилно ситуацията, вие ще знаете кои точки в имота ви са уязвими и се нуждаят от допълнителна защита. Нужно е да решите дали ще наблюдавате открити участъци от имота или само затворени пространства.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Изборът на камера, както и нейният монтаж следва да са съобразени с това с по кое време на денонощието ще се наблюдава обекта. Непрекъснато ли ще бъде наблюдението или само в определени часове на деня и нощта. По правило, камерите се поставят на входно/изходните точки, за да се осигури непрекъснат контрол над лицата посетили и напуснали защитения участък.

Имайте реалистични очаквания

Системите за видео наблюдение са най-масово експлоатираната към момента технология за охрана. Много хора смятат, че с поставяне на няколко камери за видеонаблюдение се решават всички проблеми, свързани със защитата на техния имот. Този възглед се е настанил трайно, тъй като видеонаблюдението има безспорно превантивна функция. Тоест, виждайки камера, престъпниците се отказват от своите намерения. За жалост това не винаги е така.

Най-голямо разочарование от внедрената охранителна система изпитват онези, които са имали твърде високи очаквания по отношение качеството на изображението. За съжаление, болшинството комерсиални видеосистеми не са способни да покрият голям периметър, предоставяйки ясно изображение с висока разделителна способност. Качествените системи струват скъпо, така че при свит бюджет, е желателно да занижите очакванията.

Технически съображения

Аналоговите системи за наблюдение, доминираха в миналото. Те представляват конфигурации, свързани чрез отделни коаксиални кабели, движещи се между отделните камери и централния записващ суич. Днес IP технологията диктува правилата, осигурявайки по-добро качество на изображението и по-опростен метод на свързване. Броят на кабелите е драстично понижен, което е важно за многокомпонентните системи.

Модифицирането на съществуващите аналогови системи не е невъзможно, но ако ви предстои изграждане на нова система, всеки експерт ще ви посъветва да се насочите към поставяне на ip камери за видеонаблюдение, защото с тях ще получите картина с по-висока резолюция и много повече възможности за управление на видеонаблюдението.

Техническите ви съображения при избора на видеокамери трябва обезателно да включва и тяхното разположение. Когато се използват в затворени помещения, камерите дават значително по-добро изображение, включително нискобюджетните решения, поради липсата на промени в осветеността на периметъра.

За наблюдение на открито ще са ви нужни по-скъпи продукти. Редно е да обмислите поставяне на камери за видеонаблюдение, способни да се адаптират се към промените в осветлението – от слънчеви отблясъци, до мъгла и пълен мрак през нощта. Само те са способни да осигурят еднакво качествена и ясна картина при променливи времеви и атмосферни условия.

Направи запитване

Търсите фирма за монтаж на камери за видеонаблюдение?

Свържете се с нас за консултация!

Направи запитване