електрически насрещникВсяка входна врата трябва да разполага с допълнителна заключваща система, която да повиши нейната ефективност срещу непозволено и неправомерно отключване. Най-лесно е да се постигне това с помощта на електрически насрещник, който да осигури и допълнителни опции за управление на вратата, така че сигурността да не бъде за сметка на удобството.

Електрически насрещници могат да се поставят на почти всички видове входни врати, като изборът на модел трябва да бъде съобразен с вида на вратата, върху която ще се монтира, така че да се постигне максимално съответствие и синхрон в работата на двата компонента. Пазарът предлага голямо разнообразие от чуждестранни разработки, цените на които варират в голям диапазон, позволяващ на обекти с различни финансови възможности да повишат своята сигурност.

Къде намират най-голямо приложение ел насрещниците?

Поради достъпната си цена, ел. насрещниците се използват както от големи обекти със стратегическо значение, така и в частни имоти – жилища и малки търговски обекти. Можем да ги забележим на входните врати на повечето жилищни блокове и кооперации, както и в административни сгради, големи търговски обекти и офиси.

Един електрически насрещник може да работи самостоятелно, както и да бъде обвързан с друг вид охранителна техника от сферата на системите за контрол на достъпа. Как ще бъде използван насрещникът зависи изцяло от предназначението и нуждите на самия обект, а също и от предпочитанията на ползвателите. Някои видове електрически заключвания осигуряват значителни удобства при използване, когато са обвързани с друг вид охранителна система, докато други усложняват излишно режима на преминаване.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Какви свойства притежават електрическите насрещници?

Освен възможност за обвързване със система за контрол на достъпа, един електрически насрещник, в зависимост от типа на разработка може да работи във Fail Safe или Fail Secure режим, определящ дали вратата ще остане постоянно заключена или постоянно отключена при прекъснато електроподаване. Той може да позволява отваряне чрез единичен импулс или продължително натискане на бутона, както и да остане постоянно отворен чрез ръчно задвижван механизъм, когато се налага вратата да остане отворена продължително време.