Предвид повишаващата се нужда от надеждна защита на личното имущество и пространство, все повече частни и обществени сгради използват електрически брави за заключване на входните врати. Към момента това е едно от най-добрите решения за ограничаване достъпа на случайни лица до вътрешните части на сградите. От него се възползват не само големите административни и търговски сгради, но и много жилищни блокове, кооперации и къщи.

Кои са основните плюсове на ел бравите?

електрически бравиПлюсовете на ел бравите са в посока сигурност и удобство на потребителя. От една страна, те осигуряват много висока степен на защита, особено ако бравата работи съвместно с друга система за сигурност, като аларма или допълнителни заключващи системи. Удобството, което дават на ползвателите също не бива да бъде подценявано. Този тип заключвания предотвратява всякакви притеснения – най-често свързани с вероятността да сме забравили да заключим вратата на излизане.

Други предимства са:

Дългосрочна експлоатация

Входните врати на големите обществени и жилищни сгради са подложени на извънредно натоварване, тъй като през тях ежедневно преминава огромен поток от хора. Всяка механична брава и особено заключващият патрон има определен жизнен цикъл, след което е необходима подмяна. При съвременните електрически брави липсват износващи се механични елементи, което удължава значително работния им живот и безпроблемна експлоатация.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Съвместимост с всеки модел врата

Електрическа брава може да се монтира на абсолютно всеки модел входна врата. Самият монтаж е изключително лесен, особено ако със задачата се заеме професионалист, което препоръчваме на всеки, тъй като мястото на заключване се определя спрямо материала, от който е изработена вратата. Специалистите съветват при врати от по-мек материал (PVC, алуминиеви, фурнир) да се осигури двойно заключване – в горния и долен отваряем ъгъл на вратата, за да се избегне усукване на крилото.

Могат да се управляват от дистанция

Електрически брави се използват масово, поради възможността да се управляват от домофонна централа или чрез дистанционно управление. Това е фактор, който има отношение не само към сигурността и контрола над лицата, пребиваващи в сградата, но и относно комфорта на постоянните ѝ обитатели. Всеки собственик на апартамент в един голям жилищен блок може да допусне в сградата очаквани посетители само с едно натискане на бутон – бил той на дистанционното или контролния панел на домофона.