паркинг бариери цени

Когато говорим за паркинг бариери цени, конструкцията на ограничителната преграда е само част от съставящите стойността характеристики. Съвременната бариера за контрол на достъп е автоматизирано устройство с вграден двигател, сензори, фотоклетки за звукова и светлинна сигнализация, електронна идентификационна система или терминал за самотаксуване, добавено UPS захранващ модул, многоканален детектор за настройване началната и крайна скорост, вграден микропроцесорен контролер за програмиране.

Проектирана с многобройни функции и електронни приспособления, бариерата е адаптивна към изискванията за сигурността на открити площи и съоръжения, но и за входни зони към сгради и закрити пунктове за контролиране на достъпа. Автоматизацията й се осъществява от асинхронен реверсивен двигател, а плавната скорост на повдигане и спускане е резултат на индуктивният детектор и механичен пружинен редуктор. Вграден енкодер локализира обект и поддържа рамото повдигнато, обезопасявайки придвижването на автомобили под него.

Идеалната преграда за паркинги в електромеханичен и електрохидравличен вариант

Класическата паркинг бариера е моделът с вертикална колона и прикрепено към нея рамо, което се повдига до ъгъл от 90˚, тъй като физическото преграждение е търсен компонент в системите за достъп в открити пространства.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Цената за компонент варира съобразно дължината на рамото, скоростта на повдигане, както и брой работни цикли за час/денонощие. Високофункционални бариери като електромеханичният модел на италианският производител Beninca – EVA.8, предлагат рамо с дължина 7 м., скорост 8 секунди за отваряне до 90˚ и сваляне, и корпус от удароустойчива и неръждаема метална сплав, сертифицирана за устойчивост срещу водни пръски с IP44 рейтинг.

Рамото е кръгло/елипсовидно и обезопасено с гумено покритие, с LED светлини по продължение на гредата. Амперметричен датчик за деблокаж и възможност за вграждане на фотоклетки създават абсолютна сигурност при функциониране. Бариерата се контролира чрез дистанционно  управление с променлив (динамичен) код, който се променя при всяко следващо отваряне.

Електрохидравличните конструкции също откриват широко приложение като преградно съоръжение за открити и закрити паркинги. Те също са проектирани с устойчива срещу удари и намокряне метална сплав с поцинковано или полимерно прахово покритие, със сигнални светлини и светлоотразителни стикери.

Разликата е в задвижването. Работните функции, микропроцесорното програмиране и обезопасяването чрез засичане на препятствия и забавяне на скоростта при старт и финал, присъстват в достатъчно функционална форма.  В цената обикновено са включени и монтажните съоръжения – плочи, анкери, болтове и др.

Билетен терминал и четящи устройства за идентификация

Фотоклетките, сигналните лампи, диодните светлини, четците за самостоятелно отключване или терминалите за билети с бар-кодове, дистанционните управления и още някои приспособления, оформящи бариерите в модерният им вид, се закупуват отделно от основната конструкция.

Четците за идентификация също се различават съобразно вида си: най-често използвани са RFID безконтактни ключове/карти или биометрични системи. Последните са по-рядко прилагани и се характеризират с повишена цена в сравнение с микрочиповете.