ДВР рекордерВ наши дни ДВР рекордерът е задължителното устройство на модерната охранителна система. Без него е невъзможно създаването на видео кадри на конкретен обект, както и последващото им разглеждане, а липсата на видео наблюдение обезсмисля или поне затруднява функционирането на охранителната система. Без наблюдение върху преминаващите в близост обекти, охранителната система няма как да реагира в случай на опасност.

DVR рекордерът (Digital Video Recorder) се свързва чрез окабеляване с често използваните в ежедневието обикновени, HD и най-качествените HDCVI аналогови камери. Този цифров механизъм записва и съхранява върху хард диск аудио и видео информацията от камерите, която се проследява при всяка необходимост. Обикновено поддържа от 4 до 32 канала, а управлението му не се нуждае от Интернет връзка.

Той е най-разпространеният рекордер за видео наблюдение, а сред основните му предимства е Pentaplex функцията – възможност за заснемане и преглеждане на записите от място и от разстояние, както и архивиране на кадрите. Скоростта му е 25 кадъра в секунда, но само моделите с HD представят по-ясна и детайлна картина на заснети обекти.

Времето на NVR рекордерите

Аналоговите камери работят в малко остарял стил спрямо съвременните условия, които налагат все по-сериозна охрана на достъпа до обекти. Модерните безжични IP (Internet Protocol) наблюдаващи устройства са тези, които са по-адекватни за защита на сгради и съоръжения.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Високата резолюция, чувствителните CCD/CMOS сензори и нощно виждане осигуряват характерната яснота на детайлите, дори и в условия на минимална осветеност – IP камерата пресъздава напълно достоверно черти на лицето, нюанси и дребни детайли в облеклото. Те се различават според структурата и позицията на монтаж, но най-предпочитани са PTZ и куполните модели, които записват при 360-градусово движение. Освен прекрасната детайлна картина, те могат и да съжителстват успешно с аналогови записващи механизми.

Този тип записващи устройства се поддържат от NVR сървър, който се обвързва чрез LAN свръзка към рутер. Управлението му спокойно се осъществява не просто от отдалечена точка, а дори от друга държава, и се извършва чрез компютърна мишка или дистанционно управление. Проследяването на камерите е възможно през смартфон, а самият рекордер работи с операционна система, която добавя многобройни предимства към записващите му функции.

NVR извършва много бърза обработка на кадри, поддържа функция за анализ на запис в реално време, преброяване на важни обекти, акцентиране върху “горещи“ точки на кадъра, аларма при преминаване на определена бариера и още някои. Аудио сигналът също е изключително ясен.

Изградете съвременен и независим контрол на достъпа, който можете да управлявате отвсякъде! Сървърът е подходящ за проследяване на много големи открити и закрити площи, а повишената му цена на се възвръща чрез спокойствието, на което ще се радвате, дори и без присъствие на физически охранители.