автоматични антипаркинг устройстваОграниченият брой парко места в столицата ни и другите големи градове на страната повишават нуждата от ефективни средства за ограничаване на свободното паркиране. Как да защитите личното си паркинг пространство от своеволията на останалите водачи? Едно много удобно и финансово достъпно решение са групата автоматични антипаркинг устройства, познати още с наименованието анти паркинг скоби.

Принцип на работа и предимства

Анти паркинг скобите са разделени на две групи – механични и автоматизирани. Тъй като все повече хора търсят удобството в ежедневния контрол над личното си пространство, Автоматичните устройства с дистанционно управление се оказват най-предпочитаният избор от фирми и частни лица.

Механизмът за блокиране на паркинг място се управлява дистанционно, като устройството за отдалечено управление има различен обхват на действие – от 30 до 50 м. Скобата представлява метална конструкция с компактен размер, ниско тегло и изключително голяма товароносимост. До 5 тона за стандартните модели.

След подаване на команда от дистанционното, следва процес на задвижване на скобата от долно в горно заключено положение и обратно. Тоест, можете да вдигате и прибирате устройството от колата си, за да паркирате или за да запазите мястото, потегляйки от паркинга. Всяка команда е придружена от светлинна индикация.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Въпросният вид автоматични антипаркинг устройства са максимално обезопасени. Посредством вградени сензори, съоръжението реагира при наличие на препятствие в близост. Например, ако по време на движението си нагоре скобата срещне предмет, възпрепятстващ издигането, тя ще се върне в изходна позиция, като по този начин ще предпази автомобила от повреждане.

Антипаркинг устройствата с автоматично задвижване са изключително удобно и същевременно много изгодно решение. Тъй като не се налага окабеляване и осигуряване на допълнително захранване, монтажът им е максимално бърз и лесен. Подобна разработка използва автономно захранване под формата на акумулаторна батерия на 12V, чийто заряд, в зависимост от натоварването издържа до 3 месеца с едно зареждане.

Безопасното и безпроблемно използване на най-достъпния вид автоматични антипаркинг системи е гарантирано и при изчерпване заряда на батерията. При недостиг на заряд, скобата остава в долно заключено положение. По този начин тя не пречи на паркирането, но за жалост не осигурява и ефекта, за който е проектирана. Спира да кореспондира с дистанционното управление.

Една автоматична антипаркинг скоба от висок клас може да се използва съвместно с други системи за сигурност, включително система за контрол на достъп. Максималният брой дистанционни, които могат да командват едно съоръжение е 80. По този начин то се явява удачно решение не само за частни имоти, но и за офиси и административни сгради, където е нужно да бъдат създадени условия за оторизиран достъп.

Скобите с дистанционно са не само най-изгодните и ефективни автоматични антипаркинг устройства, но и позволяват целогодишно използване. При добрите разработки товарносимостта в спуснато положение е до 5 тона, а безпроблемната работа е осигурена в широк температурен диапазон – от -40 до +70 градуса.

Металните конструкции имат прахово боядисано защитно покритие, което позволява на скобите да издържат на агресивни климатични условия в продължение на дълги години. Обикновено се боядисват в ярки сигнални цветове, за да бъдат забелязвани отдалеч от другите водачи. По желание е възможно да се добави и допълнителна сигнализация, включително светлинна такава.