чипове за асансьориАвтоматизираните системи за управление на асансьори с чип са част от системите за контрол на достъпа. Чиповете за управление на асансьори се използват не само в обществени и търговски сгради, но и все по-често в жилищни блокове и кооперации. Управлението на асансьора с чип е най-ефективният начин да се осигури контролиран достъп в дадена сграда и тук ще ви посочим 6 причини, защо да се възползвате от това удобство на охранителните системи.

  • Ограничаване достъпа на външни лица

Както в жилищните, така и в обществените сгради сериозен проблем е ограничаването на достъпа на външни лица. Въвеждането на система за контрол на достъп за асансьори повишава значително сигурността в дадена сграда. Чрез тази система, всеки, който не разполага с индивидуален ключ (чип) за управление на асансьора е напълно лишен от достъп до съоръжението, а това затруднява доста нарушителите при кражба на обемни и тежки предмети.

  • Предотвратяване на вандалски прояви и умишлено повреждане на съоръжението

Електронното заключване на асансьора с чип осигурява защита не само на сградата и нейните обитатели, но и на самото съоръжение. Особено, когато устройството за отчитане на чиповете е вградено от външната страна на асансьора (основно в бутониерата), дори отварянето на вратите е невъзможно без наличието на чип. По този начин асансьорът е напълно защитен срещу злонамерено повреждане и вандализъм.

  • По-ефективно събиране на входните такси в жилищните блокове

Събирането на входните такси, с които се поддържат общите части в жилищните блокове е огромно предизвикателство за домоуправителите у нас. Практиката показва, че българинът отказва да плаща, когато не е принуден на сила или не е лишен от някакво важно удобство. Ограничаването на достъпа до асансьора е отлично решение, особено за хората, живеещи на по-високите етажи. Невъзможността да ползват съоръжението ги принуждава да плащат редовно дължимите такси.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ
  • Обособяване на зони с ограничен достъп в сградата

Заключването на асансьора с чип дава възможност да се обособят зони с ограничен достъп в сгради с обществено значение. Това е необходимо в болниците или в учреждения, в които достъп до определени етажи или крила на сградата имат само служители и оторизирани лица. Въвеждането на заключване с чип прави организацията на работа по-ефективна, а сигурността в защитените зони– напълно гарантирана.

  • Възможност за интегриране на системата към останалите системи за контрол на достъпа

Чиповете, с които става управлението на асансьора могат да се използват и за осигуряване на достъп до други части от сградата. Системата за контрол на достъпа може да се конфигурира така, че да се свърже с други подобни системи и по този начин, с един индивидуален чип да се отключват както асансьора, така и входни врати, гаражи или други обособени помещения, а също и да се извършва контрол на работното време, когато притежателите на чиповете са служители в сградата.

  • Опция за получаване на данни за предходни събития

Електронните системи за контрол на достъпа за асансьори с чип имат вградена памет за електронните ключове , което позволява да се получават данни за активността на конкретни лица при определени обстоятелства. Системата запаметява събитията в хронологичен ред, като ги запазва по дата и час в паметта на устройството. По този начин от чипа могат да се получат справки за конкретни събития, като се избере съответната дата и час.

Направи запитване

Искате ефективно решение за контрол на достъпа с чипове за асансьори?

Консултирайте се с нас, за да ви предложим най-ефективното решение!

Направи запитване