бариера ценаАвтоматизираната бариера е проектирана като основен ограничителен елемент за паркинг зона. Затова тя се отличава с определени качества, характерни за устройствата за поддържане на сигурността – корпус и рамо от здрав удароустойчив материал, издържащ значителна тежест и с работоспособност в големи температурни граници.

Дължината на рамото нараства правопропорционално на площта на зоната за ограничено паркиране, а автоматизацията добави към корпусът й предимствата на идентификационните устройства, и софтуерното програмиране и контрол от отдалечено разстояние. Характеристиките на устройството определят и стандартната за бариера цена. Тя варира при различните размери на устройствата, и поради усъвършенставане на някои техни параметри.

Бариерата – преграждение за паркинг

Идеалните паркинг бариери са ефективен ограничител и координатор на движението на превозни средства, но също и самостоятелна система за контрол на достъп. Устройствата за входна зона (вкл. и на гараж) могат да са по-компактни и с по-къси рамене, отколкото бариерите за монтаж във външни зони.

При открит паркинг обикновено се предпочита бариера с удължено (или телескопично) рамо. Целта е преграждане на колкото се може по-голяма площ. Оптималната конструкция е с намалено време за повдигане на рамото, тъй като дългите бариери са проектирани с по-бавно задвижване от останалите. Докато 7-метрова греда се отваря до 90˚ за 5-7 секунди, тази от 2-4 м. извършва движение за 1-3 сек.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Зони с пвишен интензитет на трафик задължително задават и завишени критерии към тези съоръжения. Скоростта на отваряне до 90˚-ов ъгъл, факторът интензивност на работа, измерен чрез брой цикли за час и за 24 часа (отваряне-затваряне), и дължината на раменете, са характеристиките от основно значение за бариерите при външни паркинги.

Параметри, определящи цената

Цените на трафик ограничителите са определени до голяма степен от споменатите характеристики. Реверсивният двигател с охлаждане, програмируемите функции за движение, възможността за обвързване с други охранителни системи, и устойчивите материали на корпуса, са сред останалите характеристики, оскъпяващи тези съоръжения.

Допълнително UPS захранване осъществява работните функции след спиране на електричеството. Оскъпяването е следствие и от изработката на корпуса – конструкция от ударо- и водоустойчива метална сплав със защитно прахово боядисване, създадена за работа при големи температурни амплитуди.

Раменете на модерната висококачествена бариера са подсилени с гумени уплътнения, а в долната им част се намират вградени отвори за сигнално осветление. Светлинната индикация на колоната и рамото е допълнена с ярки цветове и светлоотразителни лепенки. Те предоставят отлична видимост при липса на осветление.

Паркинг системата за контролиран достъп се състои от една или повече бариери. Видът на конфигурацията се определя от броят и разположението на входно-изходните пунктове в паркинговата зона. Колко средства ще са ви нужни за изграждането й?

На първо място – в такава система трафик ограничителят кореспондира с четящо устройство за идентификатори или терминал за покупка на баркод билети и такъв за валидизирането им. Комплект безконтактни карти за определен брой потребители също са включени в крайната стойност.

Цената

Подобно на други видове механични ограждения, тези за управление на трафика се отличават с изключителна вариабилност на стойностите. Автоматизираните устройства се предлагат на различни цени, а усъвършенстваните варианти с LED сигнализация, гумени уплътнители и функция за плавен старт/стоп са на по-високи цени. Най-популярните производители предлагат продукти и над тази стойност.

Към тях може да се закупи и стойка за рамото (тип вилица). Дистанционното управление – едно или няколко на брой, се включва в стойността на самото съоръжение, както и монтажни планки, винтове и анкери.