бариери ценаБариерата с повдигащо се рамо е предпочитан ограничител за паркинг системи от открит и закрит тип, но и често използвано преградно съоръжение при входни зони на сгради. Опростената и вече автоматизирана конструкция от монтирана в земята колона с подвижно рамо е предпочитана заради солидният корпус и механична греда, и устойчивият спрямо атмосферни въздействия материал – поцинкована стомана с полимерно прахово покритие.

Моделите с дълги рамене (5-12 м.) осигуряват стабилна преграда за всеки тип превозно средство. Допълнителното оборудване (сензори, фотоклетки, реверсивен двигател, светлинна сигнализация, микропроцесорен контролер, UPS захранване) и дистанционното управление му придават достатъчна функционалност за самостоятелно  ограничително съоръжение за контрол на достъп. Стандартната за този тип бариери цена варира.

Дължина на рамото, скорост на повдигане и брой работни цикли за час/денонощие

Стойността се определя от няколко основни параметри, определящи механичното функциониране на паркинг бариерата. Размерът на рамото, от който зависи капацитетът за ограждане на площи, в съотношение със скоростта му на повдигане до 90 градуса, е един от основните фактори за определяне на стойността.

Дългите рамене се отварят по-бавно, и скоростта под 7 сек. означава изключително качествена механична сглобка. Раменете са обезопасени с фотоклетки за регистриране на обект, гумени уплътнители и реверсивен редуктор за мек старт и финал.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Броят работни цикли повдигане:спускане определя капацитетът на съоръжението. Тази характеристика влияе върху  оскъпяването. Тя варира от 500 до 10000 цикъла за денонощие. Най-бързите модели са предназначени за паркинги с интензивен трафик.

Бариера с ограда и болард

Бариерите с рамо-ограда са вариант на ограждение, подходящ за възпрепятстване на превозни средства, хора и животни. Конструкцията й е от високоустойчива неръждаема сплав и части, и представлява вертикални метални профили, запоени към напречно рамо. Тя също се задвижва от вграден двигател и дистанционно управление, а в зависимост от размерът на оградното крило варира и стойността.

Болардът е механично съоръжение с конструкция, заимстваща част от характеристиките на автоматизирана преграда и на антипаркинг устройство. Той представлява мини бариера с цилиндрична форма на колче, което прегражда обособени зони за паркиране. Устройството се повдига и спуска като паркинг пропуск. Управлява се с дистанционно управление.

Цената на болардите се изчислява съобразно време за повдигане и спускане, дневен интензитет на работа и височина.  Те са неподвижни ограничители на периметър, а конструкцията им е предвидена за възпрепятстване само на транспорт.

Антипаркинг устройствата са разновидност на болардите. Те се срещат в няколко разновидности, размери и материали на изработка, в подвижен (падащ) и неподвижен вариант. Подвижните модели, управлявани дистанционно и оборудвани със светлинна сигнализация, са със стойност в горната ценова граница.