Все повече жилищни и административни сгради използват брави с чип, чиито предимства предстои да разгледаме в настоящия материал. Прогнозите са за все по-масово навлизане в употреба на електронните заключвания, като постепенно се очаква те напълно да заменят все още използваните механични ключалки. Една такава заключваща система работи в най-малко две направления – повишава сигурността в конкретния обект и създава редица допълнителни удобства.

Кои са безспорните предимства на системите за достъп с чип?

брави с чипПреди да се спрем на индивидуалните предимства на бравите с чип, ще направим кратка вметка, че внедряването на този принцип на заключване съвсем не е скъпо и може да се извърши по всяко време, като се монтира на почти всички видове врати.

В зависимост от капацитета, брой функции и марката, цената на една електронна брава варира в определени граници, но като цяло тя е достъпна за масовия потребител и дори с времето се оказва много по-икономично решение.

Други плюсове на заключванията с чип са:

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Дългосрочна работа

Качествените брави с чип имат изключително дълъг експлоатационен живот, което свежда до минимум разходите по поддръжка. Докато механичните ключалки имат строго определен работен цикъл, след който е нужна подмяна на бравата и всички физически ключове, то при електронните заключвания продължителността на работа е изключително дълга, тъй като в електронната бравата липсват механични компоненти.

Безконтактно отключване на входната врата

Със сигурност сте изпадали в следната ситуация: Прибирате се вечер по тъмно, а ръцете ви са заети с покупки. В тези условия се налага да извадите механичния ключ, да го пъхнете в ключалката и да отключите вратата. Всичко това е изключително трудно дори през светлата част от деня, а при пълен мрак е почти невъзможно да се направи.

Е, с електронната брава с чип този проблем отпада напълно, като в зависимост от разстоянието, нужно на четеца, за да отчете данните от чипа, изваждането на електронния ключ от джоба или чантата може да отпадне като необходимост.

Пълен контрол над ситуацията

В жилищните и обществени сгради, където все още се използват механични ключалки, ситуацията е изцяло извън контрол. Всеки може да проникне необезпокояван дори без наличие на механичен ключ, стига да изчака някой собственик на такъв да отвори вратата, за да премине. При електронните системи се извършва лесен и ефективен контрол над преминаващите лица. Системата позволява бързо въвеждане на нови ключове, както и изтриване на такива, като същевременно пази данни за всяко събитие, т.е. отключване на вратата с потребителски ключ.