Връзките с ключове постепенно ще останат в миналото, защото модерните технологии изместват стария начин на заключване с всеки изминал ден. Предимството, което този напредък ни носи е в две посоки – от една страна получаваме повече сигурност срещу нежелано проникване, а от друга се възползваме от едно огромно улеснение, благодарение на което можем винаги да си влезем у дома.

Колко по-сигурна е бравата с пръстов отпечатък?

брава с пръстов отпечатъкВероятно ви се е случвало да губите ключове и тогава първата мисъл, която поразява съзнанието ви е ‘’Домът ми е незащитен в момента’’. Да, всеки може да влезе в дома ви с вашия ключ, независимо дали го е намерил случайно или го е взел умишлено, за да си направи дубликат.

Факт е, че обикновените ключалки могат винаги да бъдат отключени от крадците – с или без вашия ключ. Дори най-здравата блиндирана врата с най-сложно заключващия се механизъм не може да спре крадците, а само вас. Неудобството на остарелите (технически и морално) брави се състои именно в това – те ни затрудняват и обременяват със задължението да носим ключа и да го пазим като очите си, а в същото време не ни дават 100% сигурност срещу проникване на крадци.

За разлика от добрата стара ключалка, електронната брава с пръстов отпечатък  дава максимална степен на защита срещу нежелано проникване. На практика, крадците трябва да ви откраднат пръста, за да влязат в дома ви, а това е действие, което едва ли биха предприели. Манипулирането на сканиращото устройство е практически невъзможно, защото отпечатъкът на всеки човешки пръст е уникален и е запаметен в паметта на устройството.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

С какво този начин на заключване е удобен за нас?

На първо място, вече няма да се налага да носим връзка с ключове, за които да се притесняваме ако загубим или забравим някъде. В миналото ще остане и неприятната възможност да се заключим отвън по невнимание, докато ключовете лежат спокойно на масичката в антрето или някъде другаде. Вече няма да се налага да молим член от семейството да ни пусне у дома, понеже пак сме забравили да си вземем ключа и изобщо, благодарение на сканиращата ключалка ключът е нещо, за което можем съвсем умишлено и напълно да забравим.

Друго огромно облекчение, което ще изпитаме с електронната брава е липсата на всякакво притеснение дали сме заключили вратата на излизане, защото тази брава се заключва автоматично. Ако и на вас се е случвало да се връщате, за да проверите дали сте заключили входната врата, то със сигурност знаете колко е досадно и неприятно това.

Какво представлява електронната брава с пръстов отпечатък?

Ключалките с пръстов отпечатък са част от охранителните системи за контрол на достъпа. Те представляват много симпатични устройства, разполагащи с вграден биометричен сензор за пръстови отпечатъци, свързан с механизма на бравата. За да отключите вратата на своя дом е достатъчно само да позволите на сензора да отчете уникалния код, който природата ви е дала и входът към вашия дом ще бъде напълно достъпен за вас.

Едно такова устройство се захранва от батерии, което ви спестява притеснението как ще влезете у дома, ако токът внезапно спре. В същото време паметта на устройството може да запомни над 100 уникални отпечатъка, с което можете да осигурите достъп на всички, които са добре дошли във вашия дом. Запаметяването и изтриването на отпечатъци от базата данни е невероятно лесно, а бравите от този тип могат да бъдат дясно или ляво ориентирани.