Брави които работят с код вместо с ключалка са станали доста популярни сред собствениците на жилища през последните години. Въпреки, че тези брави първоначално са били разработени за използване основно за външни входове на жилищни кооперации, през годините те са претърпели успешно доста модификации и са подобрявали нивото на сигурност за да се стигне до момент, в който са започнали да се полват и на вратите на частни домове.

Има редица причини, поради които много хора се отнасят с не малко съмнение когато става дума за заключване без ключ на врата на своя дом. Макар че повечето опасения са по-скоро в сферата на въображението и на практика не са съвсем реални, има и някои рискове, свързани с този тип системи, така че е важно да се разгледат всички плюсове и минуси, преди да инсталирате в дома си брава с код. Дали това е подходящо или не, най-добре да обсъдите с опитни професионалисти и да вземете решение на база на консултацията си с тях.

Предимства на бравите с код

Брава с кодЕдно от основните предимства на заключването с код вместо с ключ е, че вече няма нужда да се притеснявате за загуба на ключ. Ще си спестите и нервничене на вратата, докато търсите ключа в чантата си за да я отворите.

Това означава също така, че няма да има нужда да се съхранява резервен ключ, независимо дали у вас или в съседите. Тъй като повечето престъпници набелязвайки си вашия дом с лоши намерения очакват да пристигнат на мястото и да заварят там класическа ключалка, всъщност могат да останат доста объркани и разочаровани, а това е много добре за вас.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Друго предимство на бравите с код е, че можете да предоставите достъп до вашия дом и на други хора по ваша преценка. Не е нужно да се правят копия на ключове и други подобни, а ако решите, че не желаеете повече хората да имат достъп до вашия дом, то просто можете да промените кода и проблемът е решен.

Модерните брави с кодово заключване могат да ви предоставят и възможността да разберете дали някой не се е опитвал да налучка кода и да отвори вратата ви и кога се е случило това. Всичко това ви дава по-добра и реална представа за това колко е сигурна и защитена къщата или апартамента ви.

Направи запитване

Искате ефективно решение за контрол на достъпа чрез брава с код?

Консултирайте се с нас, за да ви предложим най-ефективното решение!

Направи запитване

Недостатъци на бравата с код

Макар че има много ползи от инсталирането на модерна заключваща система с код, която не се нуждае от използване на ключ, този тип брави могат да имат и някои недостатъци, които е добре да познаваме.

Докато заключващите брави с код предлагат много високо ниво на безопасност и са създадени така, че да предупредят полицията или други охранителни органи, ако например са въведени неправилни кодове за отключване твърде много пъти, все пак е възможно някой нарушител да успее да получи достъп до вашия дом като научи кода или като хакне системата по някакъв начин.

Точно както можете да забравите ключовете си и да не успеете да си влезете у дома, по същия начин можете да забравите паролата за достъп и да се окажете блокирани отвън. Въпреки че е по-безопасно да се използва напълно случаен код, който няма как да бъде отгатнат от зложелатели, все пак тогава риска да забравите кода нараства.

Обратно – ако използвате нещо, което се запомня лесно, защото е свързано с вас, например рожденни дни и други подобни, това ще ви постави в ситуацията кода да бъде разпознат много лесно и някой да успее да се вмъкне в дома ви.

Един последен недостатък на бравите с код е, че електрически задвижваните системи не могат да функционират в случай на прекъсване на захранването. Това може да се окаже причина да не можете да отключите вратата или обратно – да не можете да я заключите. За да се избегнат подобни ситуации, най-често този тип бррави използват резервна батерия, но все пак и това не може да даде 100 % гаранция.