безжична камераДнес все по-често се използват безжични мини камери за наблюдение, отколкото стандартните модели, свързани със захранващ кабел и такъв за пренос на сигнала до видеорекордера. Разбира се, тази тенденция се забелязва предимно в по-малките търговски обекти и в частни домове и имоти. Колкото до големите, като площ и значение места – там се запазва превъзходството на системите, използващи окабеляване.

Ако все още се колебаете какъв вид камери за наблюдение да използвате за защита и охрана на своя дом, тук ще ви посочим цели 9 предимства на безжичните миниатюрни камери:

  1. Осигуряват постоянно наблюдение на членове на семейството, оставени сами вкъщи.

Най-често това са достатъчно големи деца, а също и възрастни болни близки. Поставени на скрити места, мини wireless камерите могат също да ни позволят да наблюдаваме наети лица, като детегледачи, болногледачи, чистачи и др.

  1. Действат като превенция на престъпления.

Когато са поставени на достатъчно видно място – в дома или бизнес помещение, мини безжичните камери могат да предотвратят евентуални престъпления. Всеки нарушител, освен ако не е закоравял престъпник ще се замисли сериозно дали да извърши нещо нередно под зоркия поглед на видео камерата.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ
  1. Позволяват ви да реагирате бързо при спешни случаи

Представете си, че сте на почивка, докато в същото време в дома ви има спукана тръба, теч на покрива или друг проблем с интериора или екстериора, който би могъл да нанесе сериозни материални щети. Много по-лесно е да реагирате от дистанция, когато имате достъп до камерите през мобилен телефон или друго преносимо устройство – да повикате майстор или да се обадите на съсед, който да се заеме с решаване на проблема.

  1. Осигурява доказателства при съседски проблеми

Ако кучето на съседа ви се шляе безцелно във вашия двор, или пък видите подозрителна активност, монтираната отвън мини камера ви позволява да съберете доказателства, с които да се обърнете към властите. Самото наличие на видеокамери вероятно ще вразуми недобросъвестните ви съседи и ще ги принуди да се въздържат от неправомерни постъпки.

  1. Позволяват да се установи самоличността на нарушители

Независимо дали става въпрос за вандалска постъпка или за посегателство, безжичните мини камери за наблюдение ви дават възможност да разкриете самоличността на нарушителите , проникнали в дома ви, с което да подпомогнете тяхното залавяне и наказание.

  1. Позволяват лесна смяна на локацията

Безжичните охранителни камери са преносими, което позволява изключително гъвкаво използване. За разлика от системите, нуждаещи се от кабел, wireless камерите могат да се преместват в различни зони (вътре или извън дома), когато това е необходимо, включително да се използват на места, където липсва възможност за стандартно свързване.

  1. Вандалозащитени

Безжичните мини камери са много по-сигурни при вандалски прояви и по-трудни за елиминиране, тъй като не се нуждаят от кабел, за да работят. Рутинно действие на крадците е да прекъснат захранването на камерите, за да ги елиминират, но при wireless моделите, това е невъзможно, особено ако са монтирани на високо или на трудно достъпни места.

  1. Способни да виждат и нощем

Съвременните безкабелни мини камери са оборудвани с инфрачервена подсветка, така че да осигуряват отлично наблюдение дори в най-тъмната нощ. Ако крадците решат да елиминират уличното или дворното ви осветление, вие пак ще виждате перфектно техните действия – полицията също.

  1. Позволяват директен локален запис

Безжичните мини камери разполагат с microSD слот за карти памет, където се съхраняват записи с различен обем. Това ви спестява нуждата да купувате и използвате видеорекордер и ви дава възможност да прегледате записите на компютър или на друго подходящо мобилно устройство.