В много обекти можем да открием безжични камери за видеонаблюдение, като причините за използване на именно тези модели са различни. Най-често изборът се дължи на желание за по-гъвкаво извършване на наблюдението, както и на невъзможност да се изгради подходяща инфраструктура за свързване и захранване на друг тип камери. Това, че за работата на Wi-Fi камерите не е нужен видеорекордер е още един плюс, който трябва да отбележим.

Какви са възможностите на безжичните камери?

безжични камериВъзможностите на безжичните камери съвсем не са малки. Разбира се, те не могат да осигурят качествено наблюдение в големи търговски или други обществени обекти, тъй като там е необходимо изграждане на една по-сложна многокомпонентна система. Техните технически характеристики и способности, обаче са напълно достатъчни на собствениците на малки магазини и заведения, както и на желаещите да разполагат с удобна домашна камера.

Поради достъпните им цени, много хора използват безжични камери за наблюдение на спящите в съседната стая малки деца, а също и с цел  защита срещу неправомерно проникване в собствения имот – съвременните модели го позволяват. Дори най-евтините предложения поддържат опция за алармено известяване при детекция за движение, което доказва, че говорим за едно съвсем удачно средство за охрана.

Ако разгледаме едно съвсем изгодно  бюджетно решение от този тип, ще открием следните възможности:

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ
  • Възможност за Wi-Fi свързване към наличната безжична мрежа. Спестява време и средства за инсталиране, окабеляване и захранване;
  • Разполага със собствено захранващо устройство и стойка, включени в комплекта;
  • Позволява отдалечено наблюдение през Adroid и  iOS мобилни устройства;
  • Възможност за алармено известяване при регистрирано движение;
  • Двупосочна аудио връзка;
  • Покрива до 10 м обхват на наблюдение;
  • Разполага със слот за micro SD карта памет с капацитет на запис до 64GB.

Относно качеството на изображението, дори бюджетните модели предлагат много добри възможности, като резолюцията в най-лошия случай е 1080 х720 пиксела, което е оптимално желаното при наблюдение на жилища, малки търговски обекти и офиси. Ъгълът на видимост с една от най-евтините безжични камери за наблюдение е до 80˚, като е налице възможност за лесно преместване спрямо предпочитания обект на наблюдение.