Класическите домофонни системи са добре познати в големите жилищни сгради и кооперации, но те са не особено добро решение за еднофамилни къщи и вили. Най-добрата алтернатива на класическите домофони в този случай е високотехнологичният безжичен домофон, който изпълнява голям брой охранителни и контролни функции, но в същото време е много изгодна инвестиция и позволява безпроблемно свързване и работа във всякакви обекти.

С какво е различен?

безжичен домофонНа първо място, безжичните домофони представляват максимално опростена система, която не изисква специална инсталация. Единственото, от което се нуждае е осигуряване на захранване на външното табло от 12V AC/DC. Голям плюс на този тип системи е възможността да се използват в обекти, в които липсва изградена домофонна инсталация, поради което са предпочитани от много собственици на къщи и вили. Могат да се използват с голям успех и в складове, цехове, автосервизи и други бизнес обекти.

Един безжичен домофон може да използва наличната GSM мрежа, която да послужи за връзка между входната врата и отделните потребители. Друга съществена разлика е възможността вместо стандартните домофонни слушалки да се използва стационарен или мобилен телефон, с който освен комуникация с посетители може да се осъществи и отваряне на входна врата/врати и дворни порти, посредством коректно препрограмиран код.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Повикванията се осъществяват от централа, монтирана на входа на сградата или дворната порта, посредством конвенционалния бутонен модул или цифрова клавиатура, след което биват пренасочени към стационарен или мобилен телефонен номер. Системата позволява свързване на няколко външни станции, както и голям брой индивидуално управлявани заключвания за входни врати и дворни портали.

С един модерен безжичен домофон може да се осъществи прецизен контрол на достъпа дори в големи по площ обекти. Системата работи безпроблемно без ограничение в разстоянието между външната станция и абонатите и позволява програмиране на до 100 телефонни номера на до 50 абоната. Запаметяването на абонатите се извършва с въвеждане номера на SIM картата, поставена във външното табло, което изпълнява функцията на безконтактен четец или на отваряне с код.