Управлението на различните видове дворни и гаражни врати вече е свързано с модерните технологии, което прави тяхното използване много по-лесно и дори приятно. Вече не е необходимо да излизате от автомобила, за да затворите входния портал, отделящ вашия имот от външното пространство. Какво облекчение, нали? Особено когато вали проливен дъжд, а вие сте поели към важна делова среща.

Какво предизвика създаването на автоматика за входни портали?

автоматични задвижвания за вратиСъздаването на автоматизирани решения за задвижване на входни портали и гаражни врати е продиктувано от повишеното търсене. Съвременният потребител се нуждае от максимално удобство и е готов да инвестира достатъчно средства, за да го получи. Сигурността е друг фактор, в който модерният човек е готов да вложи нужния ресурс. Неприкосновеността на личното пространство и защитата на хора и материални ценности никога не са били толкова важни за обикновения човек.

Днес голям брой големи и по-малки компании са насочени изцяло в разработването на ефективни решения за управление на дворните и гаражни врати. Голямата конкуренция и не по-малкото търсене доведоха до значително понижаване на цените на автоматизираните решения за задвижване на входни врати. На практика, днес всеки може да си осигури максимален комфорт при управление на входния портал. Това удобство вече не е привилегия само на богатите хора.

Какви удобства предлагат автоматичните задвижвания?

Повишаването на функционалността на дворните врати е най-голямото удобство и причина за повишеното търсене на този тип автоматизирани решения. Ако при стандартните входни врати имате само една опция на управление –  ръчно отваряне и затваряне на крилата, то с монтирането на електромагнитен двигател, вие можете да се възползвате от следните опции:

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ
  • Отваряне на едно или две крила, както и различни комбинации;
  • Възможност за двупосочно отваряне на крилата – навън и навътре;
  • Управление на участък, обособен като пешеходна врата или използване на портала като такава;
  • Автоматично затваряне на вратата с настройка на определен времеви интервал;
  • Частично или цялостно отваряне при среща на препятствие;
  • Индикация за състоянието на вратата – отворено и затворено положение.

Освен голям брой практични функционалности, автоматизираните задвижвания осигуряват и максимална защита на вашия имот. Те могат да се използват като самостоятелно решение или в комбинация с друг вид система за контрол на достъпа. Модерните задвижвания са оборудвани с високотехнологичен микропроцесорен контролер, предлагащ богат избор от настройки, като:

  • Заключване без необходимост от електомагнитна ключалка;
  • Защита от инциденти посредством постоянен електронен контрол за измерване на силата(DPS –динамична система на захранване);
  • Известяване чрез сигнална лампа при опит за въздействие и преодоляване;
  • Възможност за дистанционен контрол през мобилно устройство.

Трудно и скъпо ли е внедряването на автоматично задвижване?

Както вече споменахме, интегрирането на една автоматизирана система за задвижване на входни портали е максимално достъпно за всеки желаещ да улесни своето ежедневие и да повиши защитата на своя имот. Както самите електромеханични двигатели, така и техния монтаж варират в един напълно разумен ценови диапазон.

Това, което може да оскъпи излишно изграждането на автоматизацията е непознаването на съвременните продукти и липсата на достатъчно опит, необходим за правилния избор на подходящо решение. Значително по-изгодно е да се доверите на специализирана фирма, която след оглед на място да ви препоръча продукт, отговарящ напълно на вашите нужди и условия. Възможно е да ви бъде предложен механизъм, по-евтин от това, което сте смятали за удачно. Професионалната услуга ви гарантира бърз и качествен монтаж и лесно включване на системата в електрическата мрежа.