firma-video-nablyudenie

Видеонаблюдението е една от най-масово използваните системи за сигурност. Предимствата, които видеокамерите дават са безспорни, поради което ги срещаме почти навсякъде в своето ежедневие. Ако възнамерявате да оборудвате сами своя дом, офис, търговски обект или производствено помещение с камери за видеонаблюдение, тук ще ви посочим 7 страхотни причини да не го правите, а да потърсите помощта на професионална фирма.

  • Наблюдение в търговски обект

Изключително важно е да използвате услугите на фирма, специализирана в тази област, когато внедрявате готова система за видеонаблюдение в дадено търговско помещение. Само специалист може да ви препоръча подходяща апаратура и да я монтира така, че системата да ви служи оптимално. Сами едва ли ще постигнете добри резултати, като широк параметър на наблюдение и висока резолюция на изображението, а това е от ключово значение, когато искате да установите кражби или други нередности.

  • Денонощно наблюдение на открити пространства

Паркинги, открити складове за строителни материали, пред блокови пространства – това са все обекти, които се нуждаят от постоянно наблюдение, тъй като посегателствата на тези места могат да бъдат извършени по всяко време на денонощието. Дори да ползвате експертна помощ при избора на апаратура, правилното монтиране и свързване на камерите може да се извърши само от специалист в тази сфера. Ако искате да имате отлична яснота на изображението както при силно слънце, така и при пълен мрак ще трябва да се доверите на професионална фирма за изграждане на системата.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС, ЗА ДА
ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ
  • Прецизна преценка на броя камери

Броят на камерите трудно може да се изчисли от не-специалист в сферата на видео наблюдението. Много хора решават, че могат сами да преценят какъв да бъде броят на камерите, на база площта на охранявания обект, но това често е причина да липсва ефективно видеонаблюдение в даден обект. За съжаление грешката се установява едва, след като е извършено посегателство и се оказва, че нарушителят не може да бъде идентифициран, защото проблемният периметър не се покрива от камера.

  • Професионално окабеляване

Кабелите, свързващи камерите за наблюдение с видеорекордера, както и захранващото окабеляване трябва да отговаря на изискванията на самата система. Този факт често се пренебрегва от хората, които сами монтират камерите за видеонаблюдение, като в повечето случаи се избират най-евтините разновидности. Ако искате системата ви да бъде отлично свързана и да функционира перфектно, трябва да поверите окабеляването в ръцете на специалист.

  • Професионално проектиране и изграждане на системата

Отличната работа на вашата система за видеонаблюдение зависи много от вида на апаратурата – цифрова, аналогова и т.н., но и от начина, по който цялата система ще бъде изградена. Един професионално направен проект и изпълнен по всички правила ви гарантира, не само отлично качество на изображението, но и дълъг експлоатационен живот на всеки компонент от охранителната система.

  • Поддръжка и ремонт на системата за наблюдение

Работата с професионална фирма ви дава много допълнителни екстри, сред които абонаментен договор за поддръжка и ремонт на изградената система за видеонаблюдение. Дори и най-качествената техника се поврежда (доста често умишлено), което ще ви принуждава всеки път да ползвате специализирани услуги, но на много по-високи цени.
Този, който е проектирал и извършил монтаж на вашата система за видеонаблюдение е най-подходящ за нейната поддръжка и ремонт, тъй като я познава в детайли и винаги ще разполага с необходимите резервни части, с които да подмени повредените.

  • Съдействие при затруднения от различен характер

Ако сами сте изградили своята система за видеонаблюдение е много вероятно да се сблъсквате често с различни затруднения от технически характер. Една модерна и сложна охранителна система често обърква хората, които тепърва свикват да боравят с нея. Ако сте ползвали услугите на професионална фирма за тази цел, вие винаги ще можете да се обърнете към нея за съдействие, когато не можете да програмирате видеорекордера, да настроите правилно камерите или по какъвто и да е друг повод.